Saxofonist Paul Weiling is een wereldreiziger in muziek. Hij combineert folk of klassieke muziek van alle delen van de wereld met Jazzimprovisatie in diverse internationale groepen en projecten. Hij heeft opgetreden en opnames gemaakt met musici uit Spanje, Griekenland, Groot-Brittanië, Cuba, China, India, Afrika en het Midden Oosten.
Binnen deze projecten ontstaan nieuwe geluiden door het samensmelten van de muziekstijlen van verscheidene culturen.
Originele composities en bijzondere arrangementen, gebaseerd op het verkennen van de 'andere' culturen, vormen het kader. Improvisatie is de sleutel om dat alles samen te brengen en om de muziek fris en levendig te houden.

De afgelopen jaren heeft de Jazzgeschoolde improvisator zich gefocust op Flamenco.
Met zijn groep Compasión en de cd Salmuera heeft hij een nieuwe manier gevonden om deze stijlen op een overtuigende manier samen te laten smelten. De Volkskrant noemt het "een vernieuwing die zo natuurlijk klinkt, dat je jezelf afvraagt waarom niemand dat ooit eerder gedaan heeft." (Ton Maas, 5-sterren recensie, februari 2009)

In 2011 is Paul gestart met Tales of Tale, een nieuw project in samenwerking met de in Utrecht gezetelde organisatie Music: World Series. Vijf musici uit India, Perzië en Europa bundelen hun krachten om de taal van Indiaas ritme (tala) en improvisatie te verkennen.

Naast zijn eigen projecten, Compasión en Tales of Tala, werkt Paul ook samen met het John Fillmore Quartet, Duo Quartier Latin, het Pan Project, de Rhythm Orgy Band en als gast solist met Trio Son Cubano. Hij geeft saxofoonles aan het Fontys Conservatorium te Tilburg.

www.myspace.com/paulweiling
www.myspace.com/vayacompasion
www.paulweiling.info
contact | credits | disclaimer | sitemap | facebook
© copyright John Fillmore | website door Inge van Dam | alle rechten voorbehouden | 2011