Op mijn 11e ben ik begonnen met gitaar spelen, nadat ik een buurman een 'Tarantas' hoorde spelen. Ik had op slag mijn hart verloren aan Flamenco en aan de gitaar.

Nadat mijn buurman met veel moeite door mijn moeder overgehaald was, ging hij ermee akkoord mij les te geven. Ik was zijn enige leerling.
Nadat ik bij verscheidene leraren in London gestudeerd had, in Spanje gitaar gestudeerd heb met Paco Peña, Paco Serrano, Manolo Sanlúcar en vele anderen, ben ik in Rotterdam bij Paco Peña aan het conservatorium gaan studeren. Na 6 jaar werd ik de eerste die als docerend en uitvoerend musicus van de Flamencogitaar afstudeerde aan het Rotterdams Conservatorium, Cum Laude.

Mijn hele leven heeft de gitaar mij gefascineerd, van George Harrisons solo's in de Beatles en Julian Bream, die op tv te zien was en mij hypnotiseerde met zijn bescheiden virtuositeit.

Gitaar spelen betekent alles voor mij en in het bijzonder samen spelen met andere musici.
Ik heb het voorrecht gehad samen te mogen spelen met en te leren van een aantal grote musici, die me geïnspireerd hebben en me hebben geholpen mijn eigen stem te vinden op de gitaar.

Het kwartet is ontstaan toen ik een aantal jaren geleden uitgenodigd was te komen spelen op het Gitaar Festival te Edam.
De artiestenlijst was indrukwekkend en ik was trots dat ik gevraagd was te komen optreden.

Eerder had ik tijdens een concert Ron horen spelen, en ik was onder de indruk van zijn standvaste stijl op Cajón. Ik belde hem op en vroeg of hij samen wilde spelen op het festival. We hadden nooit eerder gespeeld, maar het klikte onmiddellijk en het optreden was een groot succes.
We bleven samen optreden en tijdens repetities bij Ron thuis liet hij mij een Flamenco cd horen. Ik vroeg hem direct "Wie is die basgitarist? Hij is geweldig!"
Dus belde ik Franklin en vroeg hem een keer te komen jammen. Ook met hem was er direct een goed contact en Franklin voegde zich bij ons, waardoor we een trio vormden.
We speelden enige jaren samen in de Benelux, ons repertoire steeds meer verfijnend.

Paul hoorde ik voor het eerst tijdens een festival waar ik speelde met het Trio. Hij speelde saxofoon in een Flamenco band. Ik aanbad zijn spel, en dat was maar goed ook, want hij belde mij op en vroeg me om in zijn band 'Compasión' te komen spelen, wat ik ook deed. Samen hebben wij de zeer goed ontvangen cd 'Salmuera' uitgebracht.
Paul voegde zich al vrij snel bij Ron, Franklin en mij, het huidige John Fillmore Quartet vormend, dat ik vol trots mijn band mag noemen.

John Fillmorecontact | credits | disclaimer | sitemap | facebook
© copyright John Fillmore | website door Inge van Dam | alle rechten voorbehouden | 2011